מתנד החפיפה-סטייה MACDמתנד – Moving Average Convergence\Divergence מסייע לנו בזיהוי המגמה וקבלת איתותים לשינויים.אחד ממתנדי המומנטום השימושיים והמוכרים ביותר. MACD מציין את ההפרש וכיוון ההפרש שבין שני ממוצעים נעים אקספוננציאליים כאשר בדרך כלל משתמשים בפרמטרים 12,26 או 8,17. הקו האדום במתנד נקרא עקומת MACD והוא מתאר את ההפרש בין שני הממוצעים הנעים. הקו הירוק - עקום הפעולה המכונה SL - הינו ממוצע נע אקספוננציאלי על עקום MACD האדום כאשר בדר"כ מקובל להשתמש בממוצע ל-9 יחידות זמן.
כאשר הקו האדום, עקומת ה-MACD, חוצה את נקודת האפס מלמטה למעלה, פירוש הדבר שהממוצע הנע הקצר יותר חצה כלפי מעלה את הארוך, הדבר מלמד על מגמת עלייה. כאשר הקו האדום, עקומת ה-MACD, חוצה את נקודת האפס מלמעלה למטה, פירוש הדבר הינו מגמת ירידה מכיוון שהממוצע הקצר חצה את הארוך למטה. המעבר של ההיסטוגרמה מירוק לאדום ולהפך מייצרים את אותו האפקט ומלמדים על המגמה בדיוק באותה הצורה. הקו הירוק המופיע במתנד הינו ממוצע נע על עקומת ה-MACD, קו זה מכונה עקומת ה-SL. הוא עוזר לנו לאפיין את מגמת ה-MACD ולכן גם כאן חציות בין MACD ל-SL יכולות ללמד על העתיד לבוא ועל שינויי מגמה צפויים.
בדוגמא – מתנד MACD כאשר הקו האדום (עקומת MACD) חוצה את הירוק (עקומת SL) מטה. החצייה מסמלת את היחלשות הנייר בציפייה למהלך ירידות.
|